Home / Aktiv žena / HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ NARODU GAZE, PALESTINE

HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ NARODU GAZE, PALESTINE

HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ NARODU GAZE, PALESTINE

Naš džemat Švedska islamska zajednica Norrköping je pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć narodu Gaze, Palestine.

Našim učešćem u ovoj akciji pokažimo da naša solidarnost sa onima koji su u nevolji nije samo verbalna već i praktična i da smo u boli i patnji sa braćom i sestrama u vjeri poput jednog tijela koje osjeća nesanicu i groznicu.

Allahov Poslanik Muhammed, a.s., je rekao: „Ko otkloni od vjernika neku od dunjalučkih nedaća, Allah će od njega otkloniti neku od ahiretskih nedaća. Ko olakša onome ko je u teškoj situaciji, Allah će njemu olakšati na dunjaluku i na ahiretu. Ko sakrije sramotu vjernika, Allah će sakriti njegove sramote na ovom i budućem svijetu. Allah pomaže Svome robu svedok on pomaže svome bratu.“ (Muslim)

Dakle, prilika je ovo da pokažemo svoju praktičnu solidarnost, pomoć i razumjevanje sa našom braćom i sestrama u vjeri Gaze, Palestine.

Uplate – pomoć za Gazu, Palestinu moguće je izvršiti putem:

  • Na swish džemata: 123 547 08 77
  • Na PG: 70 81 65-6
  • Svrha uplate: Pomoć za Gazu, Palestinu

Humanitarna akcija traje do, 5.12.2023.godine.

Svemilosni Allahu, molimo Te da nas zaogrneš Svojom milošću i zaštitom, da pružiš pomoć, utočište, zaštitu i utjehu onima kojima je Tvoja pomoć jedini spas i izlaz, da oprostiš i nagradiš one koji strpljivo podnose iskušenja i nesreće.

Svemogući Allahu pomozi našoj braći i sestrama u Gazi, Palestini, podari im utjehu, pomoć, zaštitu i spas. Svemogući Bože, molimo Te da Svoju neizmjernu milost spustiš na sve njih, njihove porodice i sunarodnjake i da ih sve ojačaš tevekkulom i strpljenjem. Amin

About SIF-N

Check Also

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN