Home / Postanite član našeg džemata

Postanite član našeg džemata

ČLANARINA

Allah, dž.š., kaže u Kur`an-i-Kerimu:

 »وَأَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدًا «

Džamije su Allaha radi, i ne molite se, pored Allaha, nikome!” (El-Džinn, 18)

 »إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ

وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ«

“Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se je, na pravom putu.” (Et-Tevbe, 18)

 »وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُوْلَئِكَ مَا

كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلاَّ خَآئِفِينَ لهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ«

“Ima li većeg nasilnika od onoga koji brani da se u Allahovim džamijama ime Njegovo spominje i koji radi na tome da se oni poruše? Takvi bi trebalo da u njih samo sa strahom ulaze. Na ovom svijetu doživjeće sramotu, a na onom svijetu patnju veliku!” (El-Bekare, 114)

ČLANARINA ZA 2017.GODINU – ŠVEDSKA ISLAMSKA ZAJEDNICA NORRKÖPING

Dakako, mi smo svjesni da je ovo oblik članarine minimalan, no, nije ni ograničen. Naprimjer: ukoliko neko želi uplatiti veći iznos članarine, to je moguće, ili pak da uplati dobrovoljni prilog za džamiju. Naš je princip je jasan: ŠTO MANJA ČLANARINA, ŠTO VEĆI BROJ ČLANOVA S NAJKVALITETNIJOM VJERSKOM I EDUKATIVNOM USLUGOM ČLANOVIMA. I, naravno, članovi su dobro došli iz svih krajeva Švedske, ne samo s područja Östergötlanda ili Sörmlanda već iz cijele zemlje.

Članarinu možete uplatiti direktno u kancelariji džemata ŠIZ-e koji se nalazi na adresi, Butängsgatan 32, Norrköping, kao i na tekući račun džemata plusgiro – PG: 70 81 65-6 

Molimo Vas da navedete ime i prezime, adresu i obilježite svrhu uplate na uplatnici ili ako plačate putem interneta napišete svrhu uplate npr. Članarina, Zekat, Vitre, Dobrovoljni prilog za džamiju isl. Tako ćemo znati ko je uplatio i za šta je tačno uplatio, te radi boljeg i efikasnijeg vođenja evidencije i administracije u džematu.

Cijenimo da imate sve razloge da se učlanite u naš NOVI DŽEMAT koji će na adekvatan način vrednovati vaš doprinos i cijeniti vaš glas, vaš stav. Zašto da na drugom mjestu plačate ( 2 (dva) do 5 (pet) puta ili više ) mnogostruko veću članarinu, zar nije bolje da se učlanite u novi džemat i budete cijenjeni kao ljudi i vrjednovani svojim zalaganjem i doprinosom, kao članovi.

Naše znanje i iskustvo vaša je sigurnost i pouzdanje!

Dobro došli kao novi članovi u ŠIZ-u – Džemat Norrköping!

Za eventualne dodatne informacije pozovite nas na:

kontakt telefone: 076 2757501, 070 4874884, 073 0574809

Džematski odbror/ŠIZ-e Norrköping